12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,
‘un ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
ailesi, olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 112 üzerine bir paylaşım yapacağız.
İyi çalışmalar..
doğru konum=
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
CEVAPLAR AŞAĞIDA
Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar..
KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Soru: 1a) “Sevda Bir Ateş Buldu Sende…” adlı şiirin temasını bulup aşağıdaki ilgili alana yazınız.
Tema: Şiirin teması yabancılaşmadır.
Soru: b) Bu şiirde birimler arasında anlam bütünlüğü olup olmadığını belirleyiniz.
Soru: 2) “Sevda Bir Ateş Buldu Sende…” şiirinde alışılmış söz diziminin terk edildiği dizeler vardır. Bunların şiire bir katkısı var mıdır? Örneklerle açıklayınız.
Soru: 3) Bireysel bir konunun ele alınışı ve şiirin anlamca kapalı oluşuyla temanın bunalıma dönüşmesi arasında ne tür bir ilişki olabilir? Değerlendiriniz.
Soru: 4) Metinde kullanılan imge ve edebî sanatları belirleyip bunların metnin anlamıyla ilişkisini belirleyiniz.
“Sevdanın sende bir ateş bulması, sevdanın eğilip seni öpmesi, kapıyı çalanın unutulmuş bir sevda olması” şiirdeki bazı imgelerdir.
“Sevda bir ateş buldu sende, eğilip öptü seni, Unutulmuş bir sevdadır kapını çalan” dizelerinde ve “Ve işte bir dip balığı su boşluğunda / Çırparaktan yüzgeçlerini Hiç kimseye uymayan bir mevsim öneriyor.” kişileştirme yapılmıştır.
“Ve sevimsiz bir terlik gibi duran odan” dizesinde, “Sonra bir pencereden kendine / Ayışığı gibi vuran sen” dizelerinde teşbih (benzetme) yapılmıştır.
Soru: 5) “Sevda Bir Ateş Buldu Sende…” adlı şiirdeki ahenk unsurlarının, ritim ve ses akışının nasıl sağlandığını belirleyiniz.
Soru: 6) Metinde kullanılan uzak çağrışımları ve bunların kullanılma amacını belirleyiniz.
Soru: 7) Hiç kimseye uymayan bir mevsim sözüyle ifade edilmek isteneni belirleyiniz.
Soru: 8) “Sevda Bir Ateş Buldu Sende…” şiirinde İkinci Yeni şiir akımının hangi yansımaları görülmektedir? Belirleyip ilgili alana yazınız…
.Cevap:
“Sevda Bir Ateş Buldu Sende…” Şiirinde İkinci Yeni Yansımaları: Şiir, soyut ve kapalı bir dil kullanır, bireyin içsel duygularını ve yalnızlığını öne çıkarır. İmgelerle dolu anlatımı, düşsel ögeleri ve Garip akımının aksine dilin sınırlarını zorlayan üslubu, İkinci Yeni’nin özelliklerini yansıtır. Ayrıca, şiirdeki mutsuzluk teması ve varoluşsal bunalımlar, Edip Cansever’in varoluşçuluk felsefesini gösterir.
Soru: 9) “Sevda Bir Ateş Buldu Sende…” şiirinde sürrealizm ve egzistansiyalizm akımlarının etkileri görülmekte midir? Değerlendiriniz.
Soru: 10) Anlatıcının ruh hâli “Sevda Bir Ateş Buldu Sende…” şiirine nasıl yansımıştır? Şiirden örnek dizeler göstererek değerlendiriniz.
Soru: 11) İkinci Yeni şiir anlayışının temsilcilerini ve eserlerini sıralayınız.
İkinci Yeni şiir anlayışının temsilcileri
12.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-112-melis-yayinlari