😃😃😃BU SAYFADA 2.dönem 1. YAZILILAR VAR.
DİKKAAAT:😃😃😃
değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
ailesi olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9.10.11.12.SINIF 2.DÖNEM 1.YAZILI SORULARI VE CEVAPLARI 2024,2025 üzerine bir paylaşım yapacağız.
Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar..
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
9. 10. 11. 12.SINIF 2.DÖNEM 1.YAZILI SORULARI VE CEVAPLARI
1. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
2.MATEMATİK
3. FİZİK
4. KİMYA
5. BİYOLOJİ
6. İNGİLİZCE
7. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
8. COĞRAFYA
9. TARİH
10. ALMANCA
11. OSMANLICA
12-FELSEFE YAZILI SORULARI
MEB YILLIK ÇERÇEVE PLAN 2024 2025, MEB YILLIK PLAN İLKOKUL, MEB YILLIK PLAN, MEB YILLIK PLAN ORTAOKUL, MEB YILLIK PLAN LİSE,
‘un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
ailesi olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için MEB YILLIK ÇERÇEVE PLAN 2024 2025 üzerine bir paylaşım yapacağız.
İyi çalışmalar..
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
MEB YILLIK ÇERÇEVE PLAN 2024 2025
Bilindiği üzere MEB bu yıl kendisi bizzat hazırladığı yıllık çerçeve planları kademe kademe paylaştı. Tüm Türkiye’de ortak bir planın ve eşgüdümlü eğitimin yapılmasını ve uygulanmasını istediğin belirtti..
İŞTE MEB’İN AÇIKLAMASI
Türkiye genelinde eğitim öğretim faliyetlerinde ve uygulamada eşgüdümün sağlanması, ölçme ve değerlendirmede etkin sonuçlar elde edilmesi ve 2023- 2024 eğitim öğretim yılında yapılacak yazılı sınavlarda birlikteliğin sağlanması amacıyla sınıf/alan zümrelerince derslerin yıllık planlamalarında kullanılmak üzere ders bazlı yıllık çerçeve planları aşağıda paylaşılmıştır.
MEB YILLIK ÇERÇEVE PLAN 2024 2025 İNDİR 👇👇👇👇
HAZIRLIK MATEMATİK ÇERÇEVE YILLIK PLANI
HAZIRLIK TDE-9 ÇERÇEVE YILLIK PLANI
BİYOLOJİ-9 ÇERÇEVE YILLIK PLANI
COĞRAFYA-9 ÇERÇEVE YILLIK PLANI
FİZİK-9 ÇERÇEVE YILLIK PLANI
KİMYA-9 ÇERÇEVE YILLIK PLANI
MATEMATİK-9 ÇERÇEVE YILLIK PLANI
TARİH-9 ÇERÇEVE YILLIK PLANI
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI -9 ÇERÇEVE YILLIK PLANI
BİYOLOJİ DERSİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
BİYOLOJİ DERSİ ANADOLU LİSESİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
BİYOLOJİ DERSİ FEN LİSESİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
COĞRAFYA DERSİ FEN LİSESİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLAR
FELSEFE DERSİ FEN LİSESİ 10.-11. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
FİZİK DERSİ FEN LİSESİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
FİZİK DERSİ ANADOLU LİSESİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
FİZİK DERSİ FEN LİSESİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
İNGİLİZCE DERSİ 9-10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
KİMYA DERSİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
KİMYA DERSİ ANADOLU LİSESİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
KİMYA DERSİ FEN LİSESİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
MATEMATİK DERSİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
MATEMATİK DERSİ ANADOLU LİSESİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
MATEMATİK DERSİ FEN LİSESİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
TARİH DERSİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
TARİH DERSİ 10. VE 11. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
T.C İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ 12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ 10-11-12. SINIF ÇERÇEVE YILLIK PLANLARI
![]() |
MEB YILLIK ÇERÇEVE PLANLAR MAARİF MODELİ 2024 2025 |
![]() |
Edebiyattan 100 Almanın 10 Yolu |
Edebiyat dersi öğrencilerin en çok zorlandığı derslerden biri. Bir edebiyat öğretmeni olarak lisede benim de en çok zorlandığım derslerden biriydi. Şimdi öğrencilerimin bir bölümü çok çalıştıklarını iddia etseler de (!) bir türlü yüksek notlar alamıyorlar. 15 yıllık meslek hayatımda öğrencilerde gördüğüm temel eksiklikler üzerine böyle bir yazıyı yazma kararına vardım. Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe dersleri özelinde konuşuyoruz ancak aşağıdaki maddeler hemen hemen okul derslerinin tamamı için uygulanabilir.
Yüksek not alacağına inanmayan bir öğrencinin başarılı olması nerdeyse imkansız. Başarmayı gerçekten istemelisin. İnsana en tesirli tavsiyeleri kendisi verir. Başaracağına inanıp kolları sıvamalısın. İnanmazsan en küçük zorlukta yolda kalır, sonuca ulaşamazsın.
Bu not ve başarı senin hanene yazılacak. Başka hiç kimseye bel bağlamadan bu işin senin olduğunu kabullenmelisin. “Sınavda kopya çekerim, sorular bildiğim yerlerden gelebilir, öğretmen nasılsa beni geçirir.” gibi bütün düşüncelerden sıyrılmalısın. Çalışması gereken sensin, bunun için ne gerekiyorsa sen yapacak ve notunu yükselteceksin. Buna kendini ancak sen ikna edebilirsin!
Nasıl bir sınav seni bekliyor? Hangi konulardan sorumlusun? Eksiklerin neler? Bunlar hayati önemi olan sorular. Bunları cevaplaman senin başarılı olma yolunda atacağın en önemli adımlardan biri. Hangi konudan başlayacağını ve hangi konuda bitireceğini belirlemen gerekiyor. Çalışmaya başlarken yapacaklarını tek tek sıralayıp uygulamalısın.
Her dersin, her öğretmenin ders sırasında kullandığı bazı materyalleri vardır. Sınava çalışırken bunlarda herhangi bir eksiğin olmamalı. Öğretmenin ders kitabını kullanıyorsa ders kitabın, defter tutturuyorsa defterin, başka bir kaynak kullanıyorsa kaynağın mutlaka yanında olmalı.
Konuyu öğreneceğin en iyi yer, sınıftır. Sonra öğrenirim düşüncesi senin zamanını israf etmene yol açar. Sonuçta sen o derse giriyor ve orada belli bir zaman harcıyorsun. Ders süresinde yapacağın en mantıklı iş dersi dinlemek ve en iyi şekilde öğrenmektir. Öğretmene soru sormaktan korkma. Birçok öğretmen ders sırasında sınavda soracağı sorulardan bahseder, örnekler verir. Bunları kaçırma ve bir köşeye mutlaka yaz!
Birçok öğrenci konuyu derste öğrenir ama sınava kadar unutur. Sınav zamanı oturup tekrar öğrenmeye çalışır. Gündüz gördüğün dersleri akşam tekrar etmen öğrendiklerini kalıcı hale getirmenin en kolay yoludur. Tekrar her öğretmenin tavsiye ettiği bir yoldur ama öğrencilerin tamamına yakını gündüz öğrendiği konuyu tekrarı lüzumsuz görür. Hâlbuki tekrar candır!
Tipik bir öğrenci hastalığıdır sınavlara son gece çalışmak. Bütün sınavın konularını akşam birkaç saatlik çalışmaya bırakır. Sınav da kritik bir sınavsa, telaş başlar. Stresten doğru düzgün çalışamaz bile. Sınava sınav akşamı çalışılmaz. Orada son rötuşlar, tekrarlar, gözden kaçanlar halledilir. 100 almak için sınavdan önceki üç gününü planlı bir şekilde ayırıp çalışmalısın.
Edebiyat gibi sözel derslerin birçoğunda önemli çalışma metotlarından biri de yazarak çalışmaktır. Çalışma notları hazırlamalısın. Renkli kâğıtlar, fosforlu kalemler kullanabilirsin. Altını çizerek, üzerini boyayarak çıkardığın notlarla, çalışmak daha zevkli hale gelir. Birçok eğitimci ezber yapmayı aşağılar ama ben öyle düşünmüyorum. Ezberlemelisin. Bazı konuların ancak ezberleyerek üstesinden gelebilirsin. (Baş harfi kodlamaları, kelimelere hayatın içinden garip çağrışımlar eklemen ezber yapmanı kolaylaştırır.) Ezberlediğini düşündüğün konuyu kendi kendine anlatmaya başla. Eğer kendi kendine anlatabiliyorsan kâğıda da rahatlıkla yazabilirsin. Sakın ama sakın okuyup geçme. Çünkü insan okuyup geçtiklerinin ancak yüzde onunu hatırlar. Yüzde doksanını unutur.
Öğrencilerin çoğu öğretmen nereden soru sorabileceğini, kendini nasıl bir sınav beklediğini düşünmeden sınava girer. Fakat sınavdan 100 hedefleyen öğrenci bütün boşlukları kapatmalıdır. Eğer ders öğretmeninin sınavına ilk kez girmiyorsan eski sınavlardaki soru tarzları sana yol gösterecektir. Yukarıda da söylediğim gibi ders esnasında ve sınav öncesi mutlaka öğretmeninize soru çıkabilecek yerleri, hangi konuların önemli olduğunu sormalısın. Her öğretmen bu konuda bilgi verir ama sorma şeklin önemli! Yoksa öğretmenin seni tersleyebilir.
Bu da nerden çıktı şimdi deme. Öğretmenlerin önemli bölümü soracağı soruları internetten indirip birkaç değişiklikten sonra sınavlarında kullanır. Aynı sınava denk gelme ihtimalin var. Ama bu yukarıda saydığımız dokuz maddeyi çöpe atmak gibi bir iş olur. Zeki insanlar okyanusta tek bir balığı aramaz. Amacımız bu değil. Asıl hedef sınav öncesi farklı soru tipleriyle sınava gerçekten hazır olup olmadığını görmendir. Birçok sitede daha önce yapılmış sınav soruları paylaşılıyor. Onları nereden bulacağını sen benden iyi bilirsin! Mesela şu an bu yazıyı okuduğun Edebiyat Hocam’ın yazılı sayfasından…
Yazının başlığına bakıp 10 dakika çalışmayla 100 alacak bilgiyi sunacağımı zannetmiş ve yazıya balıklama dalmış olabilirsin ama seni temin ederim 10 dakikada 100 almak diye bir yol yoktur. Sınav akşamı üç saat televizyon seyredip, 2 saat internette gezip 100 alman mümkün değil. Öyle bir yol olsa söylerdim zaten! Hiçbir zirveye eller cepte çıkılmaz.
İyisi mi sen yazıyı tekrar oku!
Ya da okuma, sen bilirsin. Sonuçta hayat senin hayatın!
![]() |
Edebiyat Bilgi Yarışması indir |
On sorulu bilgi yarışması sunumunu aşağıdan indirebilirsiniz. Bilgi yarışması soruları test şeklinde hazırlandı. Hemen uygulamaya hazırdır.
Soruların zorlanmadan yapılmasına dikkat ettim. Kendi sınıflarımda uyguladığımda genelde öğrenciler zorlanmadan birçoğuna cevap verdiler. Öğrencilerin kolayca anlamaları için okunaklı ve sade olması önemli. Yarışmada soruların hemen akabinde cevapları verildi. Eğlence ve öğrenme bir arada olunca ders çok daha verimli oluyor.
2 Farklı üniversite sınavı hazırlık edebiyat soru bankası indirmek için aşağıdaki bağlantıları tıklayın. Edebiyat soru bankalarını indirebilirsiniz. Kitaplar PDF formatındadır. PDF dosyasını çalıştırmak için bilgisayarınızda PDF okuyucu bir program yüklü olması gerekmektedir.
İndir : EDEBİYAT SORU BANKASI-1
İndir : EDEBİYAT SORU BANKASI-2
İNDİR: AYT DENEMESİ-1
İNDİR: AYT DENEMESİ-2
TAVSİYE: AYT-TYT EDEBİYAT ÇALIŞMA NOTLARI İNDİR
1.İlk Hikâye Örneği- Letaif-i Rivayat – Ahmet Mithat Efendi -1870
2. Batılı Anlamda İlk Hikâye Denemesi – Küçük Şeyler- Sami Paşazade Sezai – 1892
3. İlk Naturalist Eser – Zehra – Nabizade Nazım
4. İlk Yerli Roman Denemesi – Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat- Şemsettin Sami
5. İlk Tarihî Roman Denemesi – Yeniçeriler – Ahmet Mithat Efendi
6- İlk Tarihî Roman Örneği – Cezmi – Namık Kemal
7. Edebiyatımızda İlk Fabl Örneği – Harname – Şeyhî
8- Edebiyatımızda Batılı Anlamda İlk Fabl Örneği – Eşek İle Tilki Hikâyesi – Şinasi
9. İlk Makale Örneği – Tercüman-ı Ahval Mukaddimesi -Şinasi – 1860
10. İlk Eleştiri Örneği – Namık Kemal – 1866
11. Edebiyatımızdaki En Önemli Gezi Yazısı Örneği -Seyahatname – Evliya Çelebi
12.Edebiyatımızda Günlük Terimini İlk Kullanan- Falih Rıfkı Atay
13. İlk tezkire – Mecalisü’n-Nefais – Ali Şir Nevaî
14. Anadolu Sahasında Yazılan İlk Tezkire – Heşt Behişt- Edirneli Sehî Bey
15. İlk Söylev (Nutuk) – Orhun Abideleri
16. İslâmî Dönem Türk Edebiyatı İlk Yazılı Eser – Kutadgu Bilig – Yusuf Has Hacib
17. Edebiyatımızda İlk Mesnevi Örneği – Kutadgu Bilig- Yusuf Has Hacib
18. Edebiyatımızda Aruzla Yazılan İlk Eser – Kutadgu Bilig – Yusuf Has Hacib
19. Edebiyatımızda İlk Siyasetname Örneği – Kutadgu Bilig – Yusuf Has Hacib
20. Batı Etkisindeki Türk Edebiyatında Bilinçli İlk Temsilcisi – Şinasi
21. Edebiyatımızda İlk Özel Gazeteyi Çıkaran, Noktalama İşaretlerini İlk Kullanan Sanatçı – Şinasi
22. Fransızca’dan İlk Şiir Çevirileri Yapan ve İlk Folklor İncelemesi Çalışmaları Yapan Sanatçı – Şinasi
23. Edebiyatımızdaki İlk Atasözleri Derlemesi – Durub-ı Emsal-i Osmaniye – Şinasi
24. İlk Köy Romanı Denemesi – Karabibik – Nabizade Nazım
25. İlk Çeviri Roman – Tercüme-i Telemak (Fenelon) – Yusuf Kâmil Paşa
26. İlk Psikolojik Roman Denemesi – Zehra – Nabizade Nazım
27. İlk Psikolojik Roman – Eylül – Mehmet Rauf
28. İlk Realist Roman Denemesi -Araba Sevdası – Recaizade Mahmut Ekrem
29. Batı Tekniğine Uygun İlk Realist Roman – Mai ve Siyah – Halit Ziya Uşaklıgil
30. İlk Tiyatro Eseri – Şair Evlenmesi – Şinasi
31. Heceyle Yazılan İlk Manzum Tiyatro Eseri- Eşber- Abdulhak Hamit Tarhan
32. İlk Bibliyografya – Keşfu’z-Zünun – Kâtip Çelebi
33. İlk Hamse Sahibi – Ali Şir Nevaî
34. İlk Resmî Türkçe Gazete – Takvim-i Vakayi – 1831
35. İlk Yarı Resmi Türkçe Gazete – Ceride-i Havadis -1832
36. İlk Özel Türkçe Gazete – Tercüman-ı Ahval – 1860
37. İlk Hatıra Kitabı – Babürnâme – Babürşah – 16.yy.
38. İlk Mizah Dergisi – Diyojen – Teodor Kasap
39. İlk Şiir Antolojisi – Harabat – Ziya Paşa
40. İlk Mensur Şiir Örnekleri – Mensur Şiirler – Halit Ziya Uşaklıgil
41. İlk Edebî Bildiriyi Yayımlayan Topluluk – Fecr-i Ati Topluluğu
42. İlk Yazılı Edebî Metin ve Türk Adının Geçtiği İlk Metin – Göktürk Yazıtları
43. Sahnelenen İlk Tiyatro Eseri – Vatan Yahut Silistre -Namık Kemal
44. Türk Dilinin İlk Sözlüğü ve İlk Dilbilgisi Kitabı -Divanü Lügati’t-Türk – Kâşgarlı Mahmut
45. İlk Türkçe Sözlük – Kamus-ı Türkî – Şemsettin Sami
46. İlk Edebiyat Tarihçimiz – Abdulhalim Memduh Efendi
47. Batılı Anlamda İlk Edebiyat Tarihçimiz – Mehmet Fuat Köprülü
48. Türkçe’nin İlk Dilbilgisi Kitabı – Sarf-ı Türkî – Süleyman Paşa
49. İlk Uyarlama Tiyatro Eserinin Yazarı – Ahmet Vefik Paşa
50. İlk Alfabemiz – Göktürk Alfabesi
51. İlk Kadın Romancımız – Fatma Aliye Hanım
52. Edebiyatımızda Milli Edebiyatın Açılmasına öncülük eden – Mehmet Emin Yurdakul
53. Edebiyatımızda İlk Kafiyesiz Şiir Denemesi-Validem – Abdulhak Hamit Tarhan
54. İlk Türk Destanı – Alp Er Tunga Destanı
55. Süslü Nesrin İlk Temsildsi – Sinan Paşa
56. Kurtuluş Savaşını Doğrudan İşleyen Romanımız- Ateşten Gömlek – Halide Edip Adıvar
57. İlk Divan Şairimiz – Hoca Dehhanî
58. Dilde Sadeleşmeyi Savunan ilk Yayın Organı – Genç Kalemler
59. Edebiyatımızda Epik Tiyatronun Kurucusu – Haldun Taner
60. İlk Köy Şiiri Örneği – Köylü Kızların Şarkısı – Muallim Naci
61. Edebiyatımızda ilk Çocuk Şiiri Örnekleri – Şermin -Tevfik Fikret
62. İlk Didaktik Eser Örneği – Kutadgu Bilig – Yusuf Has Hacib
63. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatında Kurulan ilk Edebî Topluluk – Yedi Meşaleciler
64. Hece ile Yazılan ilk Manzum Tiyatro Örneği – Binnaz – Yusuf Ziya Ortaç
65. Edebiyatımızda Yayımlanan ilk Ortak Kitap – Yedi Meşale
66. Edebiyatımızda Yayımlanan İkinci Ortak Kitap – Garip
67. İlk Pastoral Şiir Örneği – Sahra – Abdulhak Hamit Tahran
68. Aruzu Türkçe’ye Uyarlayan İlk Şair – Tevfik Fikret
69. İlk Röportaj örneği – Rüya – Ziya Paşa
70. Tasavvuf Edebiyatının Kurucusu ve Bu Yönde şiirler Yazan İlk Şair – Hoca Ahmet Yesevi
71. Bilinen İlk Türk Şair – Aprınçur Tigin
72. Bilinen ilk Türk Yazar -Yollug Tigin
74. İlk Epik Tiyatro örneği – Keşanlı Ali Destanı- Haldun Taner
75. İlk Dergi örneği – Mecmua-ı Fünun – Münif Paşa-1861
76. Batılı anlamda İlk Günlük Örneği- Seyahat Jurnali- Direktör Ali Bey
77. Türkî-i Basit Akımının Öncüsü – Aydınlı Visali -15.y.y.
78. Türkî-i Basit Akımının En güçlü Temsilcileri – Edirneli Nazmi ve Tatavlalı Mahremi
79. Sebk-i Hindi Akımının En Güçlü Temsilcisi – Şeyh Galip-18.yy.
80. İlk fıkra yazarımız- Ahmet Rasim
1. Dünya Edebiyatında Hikâye Türünün ilk Örneği -Decameron Öyküleri – G. Boccacio
2. Dünya Edebiyatında Deneme Türünün ilk Örneği- Denemeler – Montaigne
3. Dünya Edebiyatında İlk Modern Roman Örneği- Don Kişot – Cervantes
4. Dünya Edebiyatında ilk Realist Roman Örneği -Mademe Bovary – Gustave Flaubert
5. Dünyanın Bilinen İlk Destanı – Gılgamış Destanı -Sümerler
6. Komedi Türünün ilk Temsilcisi – Aristofanes
7. Trajedi Türünün ilk Temsilcisi – Aiskylos
8. Bilinen ilk Fabl Örneği – Pança Tantra (Kelile ve Dimne) – Hint Edebiyatı
Eser isimlerine göre düzenlenmiş eser yazar sözlüğü. Excel formatındadır. Eser ismi, yazar ismi, basım tarihi ve eser türü olmak üzere dört ayrı sütunda eser hakkında bilgiler mevcut. Filtreleme özelliği aktif edilmiş excel dosyasıyla hem eserin kime ait olduğu kolayca bulunmakta hem de bir yazara ait ne kadar eser varsa hepsini birden listeleme imkanı bulunmaktadır. Yazar-Eser Sözlüğü hem Türk Dili ve Edebiyatı dersi için hem de AYT çalışan üniversite adayları için pratik bir çalışmadır.
Yazar-Eser Sözlüğü’nü yazının sonundaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
Yusuf Has
Hacip (Kutadgu Bilig )
Kaşgarlı Mahmut ( Divan-ı Lügati’t Türk )
Yazarı belli değil (Dede Korkut Hikayeleri )
Şeyhi
(Harname, Hüsrev ü Şirin )
Ali Şir Nevai ( Mecalisü’n Nefais )
Şeyh Galip ( Hüsn ü Aşk )
Nabi ( Hayriyye, Hayrabad, Sur-name )
Nergisi ( Hamse )
Kâtip Çelebi ( Keşfü’z Zünun, Cihannüma )
Fuzuli ( Beng ü Bade, Leyla ile Mecnun, Su Kasidesi, Şikayetname, Hadikatü’s
Süeda, Mektubat, Sıhhat u Maraz, Heft Cam )
Baki (Kanuni Mersiyesi, Hadis-i Erbain Tercümesi, Fazail-i Mekke )
Nedim ( Divan )
Ahmedi ( İskendername )
Mevlana ( Mesnevi, Divan-ı Kebir, Fih-i Ma-Fih, Mecalis-i Seba, Mektubat )
Aşık Paşa ( Garipname )
Mercimek Ahmet ( Kabusname )
Yunus Emre ( Risaletü’n Nushiyye )
Hacı Bektaş Veli ( Makalat )
Namık
Kemal (
İntibah, Cezmi, Celalettin Harzemşah, Gülnihal, Akif Bey, Zavallı Çocuk )
Recaizade Mahmut Ekrem (Araba Sevdası )
Semipaşazade Sezai ( Sergüzeşt )
Nabizade Nazım (Karabibik, Zehra )
Şemsettin Sami ( Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat )
Ahmet Mithat Efendi ( Felatun Bey’le Rakım Efendi )
Şinasi ( Şair Evlenmesi )
Halit
Ziya Uşaklıgil ( Mai ve
Siyah, Aşk-ı Memnu, Kırık Hayatlar, Kırk Yıl )
Hüseyin Rahmi Gürpınar (Şıpsevdi, Kuyruklu Yıldız
Altında Bir İzdivaç, İffet, Metres, Cehennemlik, Şık )
Mehmet Rauf ( Eylül )
Hüseyin Cahit Yalçın ( Hayal İçinde )
Yakup
Kadri Karaosmanoğlu ( Kiralık Konak, Sodom ve Gomore, Yaban, Hep O Şarkı, Panorama, Nur
Baba )
Halide Edip Adıvar ( Ateşten Gömlek, Sinekli Bakkal,
Dağa Çıkan Kurt )
Reşat Nuri Güntekin ( Yaprak Dökümü, Yeşil Gece,
Acımak, Anadolu Notları )
Ebubekir Hazım Tepeyran ( Küçük Paşa )
Ömer Seyfettin ( Efruz Bey )
Ahmet
Hamdi Tanpınar – Huzur
Necati Cumalı – Yağmurlar ve Topraklar
Ahmet Hamdi Tanpınar – Saatleri Ayarlama Enstitüsü
Necati Cumalı – Tütün Zamanı
Vüsat O. Bener – Dost
Kemal Bilbaşar – Memo
Kemal Bilbaşar – Cemo
İnci Aral – Yeni Yalan Zamanlar
Adalet Ağaoğlu – Ölmeye Yatmak
Samim Kocagöz – Bir Çift Öküz
Yusuf Atılgan – Anayurt Oteli
Yusuf Atılgan – Aylak Adam
Fakir Baykurt – Tırpan
Fakir Baykurt – Kaplumbağalar
Fakir Baykurt – Yılanların Öcü
Cemil Meriç – Bu Ülke
Orhan Pamuk – Kara Kitap
Orhan Kemal – Bereketli Topraklar Üzerinde
Halikarnas Balıkçısı – Aganta Burina Burinata
Orhan Kemal – Hanımın Çiftliği
Orhan Kemal – Arkadaş Islıkları
Yaşar Kemal – Ortadirek
Yaşar Kemal – Ağrı Dağı Efsanesi
Yaşar Kemal – Yer Demir Gök Bakır
Kemal Tahir – Devlet Ana
Kemal Tahir – Rahmetli Yolları Kesti
Kemal Tahir – Kör Duman
Kemal Tahir – Yorgun Savaşçı
Kemal Tahir – Kurt Kanunu
Necati Cumalı – Acı Tütün
Peyami Safa – Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
Peyami Safa – Matmazel Noraliya’nın Koltuğu
Peyami Safa – Fatih-Harbiye
Peyami Safa – Sözde Kızlar
Talip Apaydın – Sarı Traktör
Talip Apaydın – Define
Atilla İlhan – Sokaktaki Adam
Atilla İlhan – Kurtlar Sofrası
Memduh Şevket Esendal – Ayaşlı ve Kiracıları
Haldun Taner – Keşanlı Ali Destanı
Tahsin Yücel – Sonuncu
Oğuz Atay – Tutunamayanlar
Fürûzan – Parasız Yatılı
Tarık Dursun K. – Kopuk Takımı
Tarık Buğra – Osmancık
Tarık Buğra – Küçük Ağa
Tarık Buğra – Siyah Kehribar
Pınar Kür – Bir Deli Ağaç
Sabahattin Ali – Kuyucaklı Yusuf
Ferit Edgü – Çığlık