11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK, 11. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,
‘un ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
ailesi, olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları GİZEM Yayıncılık Sayfa 99 üzerine bir paylaşım yapacağız.
İyi çalışmalar..
doğru konum=
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
CEVAPLAR AŞAĞIDA
Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar..
destek olmak için lütfen paylaşınız
TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ
Metin ve Türle İlgili Açıklamalar
MANZUM HİKAYE
Manzum hikâye, hikâye ile şiirin özelliklerini barındıran edebî bir türdür. Manzum hikâye; öyküleyici metinlerin yapı unsurlarını (olay örgüsü, şahıs, zaman ve mekân) bir bütün hâlinde içinde barındıran, anlatıcısı bulunan ama düzyazı tarzında değil de kafiye, ölçü, redif gibi şiire ait unsurlarla manzum bir şekilde kaleme alınan eserdir. Bir anlatım tekniği olan diyalog, manzum hikâye türünde sıklıkla kullanılır. Manzum hikâyenin Türk edebiyatında XI. yüzyıla kadar uzanan köklü bir geleneği vardır. Yusuf Has Hacib’in Kutadgu Bilig adlı eserinden başlayarak
Tanzimat Dönemi’yle birlikte edebiyatımızda görülen yeniliklere kadar mesnevi tarzında yazılan birçok eser manzum hikâyeye örnek verilebilir. Mesnevi tarzında yazılmış surnameler ve şehrengizler de bazı özellikleri bakımından manzum hikâye olarak değerlendirilmektedir. Ayrı bir tür olarak edebiyatımızda ilk manzum hikâye örnekleri Servetifünun Dönemi’nden itibaren verilmiştir. Tevfik Fikret ve Mehmet Âkif Ersoy türün edebiyatımızdaki iki önemli sanatçısıdır.
Küfe adlı şiirde babasından miras kalan eski bir küfeyle kardeşi ve annesinin geçimini sağlamakla yükümlü yetim bir çocuğun dramı, manzum hikâye türünün anlatım olanaklarından yararlanılarak aktarılmıştır.
Soru: 1) Küfe adlı şiirde şair, estetik bir kaygı mı gütmüştür yoksa düşüncelerini mi vermeye çalışmıştır? Açıklayınız.
Cevap: Şiirde estetik bir kaygı vardır ancak düşünceleri vermek daha ön plandadır.
Soru: 2) Bu metinde şiir açısından söyleyicinin, öyküleyici metin açısından ise anlatıcının olaylara yaklaşımında kendi duygu ve düşüncelerini ortaya koyduğunu söyleyebilir misiniz? Örnekleyiniz.
Soru: 3) Bu metinde anlam bir dizede tamamlanmayıp birkaç dizeye yayılmıştır. Yargı da her zaman dize sonunda bitmemektedir. Bu teknik, anlatım açısından şaire ne gibi kolaylıklar sağlamıştır?
Soru: 4) Metnin kafiye şemasını belirleyiniz. Bu kafiye şemasının Türk şiirinin hangi döneminde fazlaca tercih edildiğini nedeniyle açıklayınız.
Soru: 5) Metne bir betimleme ile başlanmasının nedenini açıklayınız.
Soru: 6) Sizce şair niçin toplumsal bir durumu gözler önüne sermiş ancak ele aldığı sorunun çözümüne yönelik önerilerde bulunmamıştır?
11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 99
.
TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ
![]() |
11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025 |
11-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-gizem-yayincilik-sayfa-99
KİTAP CEVAPLARI,11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK,11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK SAYFA,