12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,
‘un ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
ailesi, olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 98 üzerine bir paylaşım yapacağız.
İyi çalışmalar..
doğru konum=
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
CEVAPLAR AŞAĞIDA
Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar..
KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
METİN VE TÜRLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Arif Nihat Asya, Cumhuriyet sonrası Türk şiirinde Millî Edebiyat anlayışını yansıtan şairlerden biri olarak tanınmıştır. “Bayrak Şairi” olarak bilinen şair “Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor” şiirinde bağımsızlık sembolü olan ve şehitler tepesinde özgürce dalgalanan bayrağı bir kahramana benzetmiştir.
Şiirinde “Türk milletinin vatanı uğruna can vermiş pek çok adsız kahramanı yani ‘meçhul askeri’ vardır. Onlar yurdumuzun bilinmeyen bir köşesinde ya da sınır boylarında şehit olmuşlardır. Öyleyse onların ‘ahiretten uzanmış’ ellerini temiz dudaklar öpmeli, toprağına temiz ayaklar basmalıdır. Onlara içten olmayan nutuklar, yapma çiçekler gerekmez.” görüşünü dile getiren Arif Nihat Asya, Millî Edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren şairlerimizdendir.
Arif Nihat Asya şiirlerinde milliyetçilik akımından beslenmiştir. Anadolu insanının yaşadığı çileleri, sıkıntıları, haksızlıkları, mertlik ve soyluluğu, şiirlerinde hitabet havasında dile getirdiğinden şiirleri genellikle epik-lirik şiir türündedir.
Cumhuriyet’in ilk yıllarında birçok şair Millî Mücadele ve Kurtuluş Savaşı’nın etkisiyle millî duyguları dile getiren şiirler yazmıştır. Bu şiirlerin ana teması, vatan sevgisidir. Millî Edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren sanatçılarda yüksek bir dil bilinci ve yurt sevgisi egemendir. Bu zevk ve anlayışa uygun şiirler yazan sanatçılar, Millî Mücadele’den sonraki Anadolu’yu; insanı, kültürü, yaşama biçimi ile yeniden ele alarak millî duyarlılıkları dile getirmişlerdir.
METNİ ANLAMA VE ÇÖZÜMLEME
Soru: 1) “Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor” şiirinin temasını belirleyip aşağıdaki ilgili alana yazınız.
Tema: Tema bayrak ve vatan sevgisidir.
Soru: 2) Şiire göre Şehitler Tepesi’ni bekleyen kimdir, onun rüzgârla ilişkisi nedir? Açıklayınız.
Soru: 3) Söyleyici “Meçhul Asker” sözünü niçin kabul etmemektedir, bu düşüncesinde haklı mıdır? Düşüncelerinizi ifade ediniz.
Soru: 4) “Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor” şiirindeki millî, manevi ve evrensel değerler ile sosyal, siyasi ve tarihî ögeleri belirleyiniz.
Soru: 5) Şiirdeki açık ve örtük iletileri, şiirle ilgili tespitlerinizi ve beğeninizi metne dayandırıp gerekçelendirerek şiiri yorumlayınız.
Soru: 7a) “Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor” şiirinde Türk toplumunun sosyal ve kültürel yapısı ile ilgili hangi belirlemelere ulaşılabilir? Değerlendiriniz.
Soru: b) “Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor” şiirinde “vatan sevgisi” ve “şehitlere saygı” nasıl dile getirilmiştir? Açıklayınız.
12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 98
12.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-98-melis-yayinlari